OST Mieremet

Vergoedingen

Ongeacht bij welke zorgverzekering u bent verzekerd u kunt altijd bij ons terecht ook in 2023.

Orthopedische schoenen zijn opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeraar, Hieronder leest u meer over vergoedingen en voorwaarden.
Hebt u vragen over uw specifieke situatie, neemt u dan gerust telefonisch contact met ons op via 0172-424423.

Verwijzing:

Voor een eerste verstrekking van  orthopedische schoenen heeft u een verwijsbrief  van uw behandeld arts nodig.
Vaak is dit een orthopedisch chirurg of een revalidatiearts. Alleen voor kleinere aanpassingen als inlays kan met een aanvraag voor de huisarts worden volstaan. Gaat het om een herhalingslevering of reparatie, dan volstaat een voorschrift van de huisarts, soms is een motivatie van onze adviseur voldoende.

Eigen bijdrage:

Voor orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen is er een wettelijke eigen bijdrage. Deze wordt jaarlijks vastgesteld. Dit jaar bedraagt de wettelijke eigen bijdrage € 126,00 Voor de meeste verzekeraars geldt dat u 3 maanden na het leveren van het eerste paar schoenen, recht heeft op een 2e paar schoenen. Daarna hebt u om de 15 tot 18 maanden recht op een herhalingspaar.

Kinderen:

Voor kinderen onder de 16 jaar geldt een eigen bijdrage van € 63.00. De gebruikstermijn van kinderschoenen is sterk afhankelijk van groei
en slijtage, er is geen recht op een wisselpaar. De gemiddelde gebruikstermijn is 9 maanden. Bij snelle groei, extreme slijtage en veranderde medische
indicatie (bijvoorbeeld na een operatie) kan eventueel een paar schoenen binnen deze 9 maanden vergoed worden